Házirend

Házirend

Az Ön kellemes pihenése érdekében kérjük, hogy a "Nyaralóink" használatba vétele előtt ismerkedjen meg Házirendünkkel. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a házak használatba vételével Ön elismeri és elfogadja annak Házirendjét, valamint kötelezettséget vállal az abban leírtak betartására és felelősséget vállal a Házirend be nem tartása miatt okozott kárért. A Házirend a házban tartózkodó valamennyi vendégre vonatkozik.

Felelősségvállalás

A szálláshely nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal! A Ház területére, beleértve annak kertjét, behozott személyes tárgyakért felelősséget nem vállalunk. A vendég köteles vigyázni személyes holmijára és értékeire Ez a felelősség a tulajdonost nem terheli. A házhoz tartozó eszközöket annak területéről még ideiglenesen sem lehet elvinni.

Általános szabályok

A házban és annak kertjében este 22 óra és reggel 8 óra között hangoskodni, erős zajjal járó tevékenységet folytatni szigorúan tilos ill. napszaktól függetlenül kérem tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől amely a szomszédok nyugalmát zavarhatja. (Nem kell lábujjhegyen járni, és suttogni, jóérzésű ember magától érzi, hogy hol a határ...) A házakra vonatkozó egyedi szabályokat megismerheti a helyszínen.

Szállás

Érkezéskor az összes vendég köteles a szállásadónak átadni adatfelvétel miatt a személyes dokumentumait (útlevél vagy szemelyi igazolvány, lakcímkártya ill. Oltási igazolást (amennyiben azt a jogszabály elrendeli), és a helyszínen fizetendő összeget.

A teljes részvételi díj alatt az előre lefoglalt napokat értjük, abban az esetben ha úgy döntenek, az itt tartózkodást előbb szakítják meg, nem áll módunkban a pénzt visszafizetni.

szállás az érkezés napján 14.00 lehet elfoglalni. Ha később érkezne, késéséről kérjük, telefonon tájékoztasson minket!

A távozás napján 11.00-ig kell elhagyni a szálláshelyet.

Vendégeink érkezéskor ház és kapu kulcsot is kapnak, hogy szabadon közlekedhessenek. A távozás napján kérjük, a kulcsot az előre megbeszélt helyen hagyni.

Dohányzás

A házban dohányozni tilos, csak az udvaron megengedett. (Elektromos cigarettára és IQOS-ra is vonatkozik!) A csikkeket kérjük, az erre a célra fenntartott hamutartókba szíveskedjenek eldobni!

Tűzrakás, bográcsozás

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítva.) Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük, győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan tilos!

A kert és az épület zárása

Kérjük, hogy figyeljenek a rendre, óvják a ház berendezését. A ház elhagyásakor, kérjük zárják el a vizet, villanyt, csukják be az ablakot, és zárják be az ajtót!

Berendezési tárgyak használata

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, TV, stb..) kérjük, ne vigyék ki a kertbe. Amennyiben a tartózkodás alatt a bútorokat és berendezési tárgyakat áthelyezik, úgy távozáskor ezt kérnénk visszarendezni.

Takarítás

Érkezéskor a ház tiszta, kitakarított, fertőtlenített állapotban fogadja a vendégeket. Távozáskor a vendégeknek nem kell kitakarítaniuk, arról a tulajdonos gondoskodik. Ugyanakkor kérjük, hogy a nyaralás ideje alatt is ügyeljenek a rendre és tisztaságra.

Szemét elhelyezése

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges. Ha ezek megtelnének az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük, ürítsék ki azt a ház mellett található nagy kukák valamelyikébe. Szálláshelyünkön szelektíven gyűjtjük a hulladékot! Kérjük, a műanyagot, alumíniumot és papírt az e célra kihelyezett kukákba dobják

Fűtés, hűtés

A vendégház központi fűtéssel rendelkezik. A helyiségek hőmérsékletének beállításában kérje a személyzet segítségét a klíma berendezést, ingyenesen használhatják.

Kert-Játékok-Trambulin

A kertet a házigazda gondozza általában a hajnalii órákban.

Az udvarban található kis ház, trambulin és játékok kizárólag szülői felügyelettel használhatóak, a szálláshely üzemeltetője felelősséget nem vállal az esetleges balesetek miatt. A trambulin használata 6 év alatt kifejezetten ellenjavallt.

"Pancsoló" használata

Használata előtt a zuhanyzás kötelező!

Vízmélység 70 cm

Ugrálni szigorúan TILOS és veszélyes!

Nem tartozik hozzá úszómesteri felügyelet, így azt mindenki kizárólag saját felelősségre használhatja

A fürdőzést igénybe vevő személyek egészségének és testi épségének védelme érdekében

• lázas,

• fertőző gyomor-bélrendszeri és

• bőrbetegségben szenvedő,

• görcsös állapottal, eszméletvesztéssel járó, illetve

• feltűnő vagy nagy kiterjedésű kóros elváltozással járó betegségben szenvedő,

• az ittas,

• a kábítószer vagy bódító hatású gyógyszer hatása alatt álló személy.

• 6 éven aluli, továbbá úszni nem tudó 14 éven aluli gyermek csak felnőtt felügyelete mellett veheti igénybe a fürdőmedencét!

Pelenkás gyerekek esetleges "baleseteit" kérem jelezzék a szállásadónak.

Étkezni, ill. italt fogyasztani TILOS!

Állatot a vízbe vinni tilos!

Környezete vizes, csúszós mely fokozott figyelmet igényel

A szűrőberendezés kezelését és a tisztítást kizárólag üzemeltető végzi.A felszíni szennyeződéseket hálóval a vendégek eltávolíthatják.

Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik.

Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak haladéktalanul jelezni a következő telefonszámon: +36304311889